كتبت / منه الله عبد المنعم

- 3 x معلقة كبيرة زيت ذرة
- 2 x معلقة كبيرة خل
- 2 x معلقة كبيرة زبدة (أو سمن)
- 1 x عدد فلفل أخضر حلو (مقطع قطع صغيرة)
- 1 x معلقة صغيرة فلفل اسود مطحون
- 1 x عدد بصلة (مقطعة قطع صغيرة)
- 1 x معلقة صغيرة ملح
- 1 x عدد فص ثوم (مقطع شرائح)
- 1 x عدد طماطم (مقطعة قطع صغيرة)
- ½ x كيلو سجق شرقى ((بلدى))
الخطوات
- هنسلق السجق على نار متوسطة وهنشيل الريم اللى هيتكون على وش الماء بالمعلقة لحد ما الريم يختفى, بعدها هنرفع السجق من على النار ونقطعه قطع صغيرة.
- فى طاسة غويطة على نار متوسطة هنسيح الزبدة ونضيف الزيت ونقلب فيهم شرائح البصل والثوم لحد ما يتحولوا للون الذهبى الفاتح.
- هنضيف شرائح الفلفل ونقلب كويس
- هنضيف قطع السجق والطماطم ونقلب كويس
- هنضيف الملح والفلفل والخل ونستمر فى التقليب حوالى 10 دقائق لحد ما السجق يستوى.
- هنقدم السجق فى أرغفة العيش الفينو وبالهنا والشفا
ملاحظات
يمكن تغيير كمية الملح والفلفل حسب الرغبة
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق